Internationaal

Evangelische Kerk... internationale kerk?

Als Evangelische Kerk van Aalst hebben we het doel de rasechte Aalstenaren en de mensen in de omliggende Denderstreek te bereiken met de blijde boodschap; dat God van ons mensen houdt. Spijtig genoeg is voor velen de christelijke geloofsbeleving beperkt. Wij als Evangelische Kerk zijn ervan overtuigd dat het christelijke geloof meer te bieden heeft door een persoonlijke relatie met God. En wij zijn er zeker van dat christenen in hun geloofsbeleving cultuuroverschrijdend van elkaar kunnen leren.     

Zelfs al is de officieele voertaal in de kerk het Nederlands staan we open voor mensen uit andere culturen, talen en achtergronden, die met ons samen enthousiast God willen beleven. Onze samenkomsten zijn een ontmoetingsplaats voor Aalstenaren, Vlaamse streekgenoten maar ook mensen met verschillende nationaliteiten.  

Wij zijn geen internationale Kerk (met veelvoudige vertaalmogelijkheden) maar wel een kerk met internationale conecties. Dat maakt Gods kerk op aarde juist boeiend omdat wij hierdoor de rijkdom ervaren van verbondenheid en dit over cultuur- en taalgrenzen heen.   

contact en verbindingen met Zuidafrika

Over jaren heen is een heel mooi contact ontstaan tussen de Evangelische Kerk Aalst en Zuidafrika. Verschillende aupair-meisjes, teamleden die voor een zomeractie kwamen en de jarelange medewerking van Neels en Ria Nieuwenhuys in de Kerk hebben een sterk band gecreĆ«erd.

Ook bij de jaarlijkse actieweken maken de Zuid-Afrikaanse avonden een vast bestanddeel uit. Meestal verblijft de groep van 8-12 personen op de boten van de B.E.Z. aan de Pierre Corneliskaai in Aalst. Zo konden we al aan heel wat Zuid-Afrikanen Aalst tonen en hebben ze door verschillende acties de Aalstenaren leren kennen. We trachten ook verder elk jaar een team Zuid-Afrikanen uit te nodigen om naar Aalst te komen. We zien er ook naar uit om op die manier met nog meer kerken in ZA in contact te komen. Met de NG Kerk in Constantiakruin en Nijlstroom Oost zijn er al heel wat connecties. 

Sinds hun terugkeer naar Zuidafrika in 2002 zijn Neels en Ria hoofdzakelijk onze contactpersonen en kunnen ter plaatse in Zuid-Afrika alle vragen van geĆÆnteresseerden beantwoorden. Op aanvraag (via het reactieformulier) kan hun adres doorgegeven worden.

Amerikaanse connecties: "SportQuest"

Al drie vele jaren bieden wij als Evangelische Kerk Aalst in samenwerking met de ameriaanse organisatie Sport Quest (die deel uitmaken van aogn = "athletes of good news") volleybal-, voetbal-, en dansinitiaties aan.
Intussen is er ook een groeiende tak in ons eigen land goed bezig. SportQuest Belgie stelt sportteams oor de zamermaanden samen uit Amerikanen en Vlamingen. Alsz kerk genieten wij (en vooral de jongeren) van deze activiteiten. 

We hopen dat zich volgend jaar het stijgend aantal deelnemers voortzet. Voor meer informatie over SportQuest Belgie klik op de "Sport Quest" foto. Om contact op te nemen met Fam. Kurt Maeyens (onze jeugdverantwoordelijke en bestuurslid "SportQuest Belgie") klik hier