Cursussen

Alpha

ETS Vlaanderen (betaalende cursus)

Als Evangelische Kerk in Aalst zijn wij blij de cursus van ETS Vlaanderen te mogen aanbieden en huisvesten. Berthold Lamparter (voorganger) is voor het opstarten van deze cursus 2 jaar (naast zijn andere verantwoordelijkheden) als coördinator bezig geweest.

De cursus helpt onder vakkundige begeleiding in 4 jaar de Bijbel door te lezen en de grote lijnen te begrijpen. Alle verdere informatie is via de website www.ets-vlaanderen.be verkrijgbaar. Je kunt ook via het ETS-logo naar de website gaan :-)    

geinteresserd in een volgende Alphacursus?

Alpha, wat is dat? Alpha is een kennismaking met het christelijk geloof voor mensen an vandaag. (Inmiddels hebben meer dan 10 miljoen mensen in meer dan 130 landen de Alphacursus gevolgd.) Overal zijn mensen enthousiast. Alpha wil een antwoord geven op vragen zoals: Wat is de zin van het leven? Wat gebeurt er als we sterven? Wat heeft Jezus met ons leven vandaag te maken?

De Alpha cursus bestaat uit 15 avonden: één avond per week of om de 14 dagen - op dinsdag of donderdag avonden (laat je voorkeur aan Renate Lamaprter weten). Telkens wordt er met een eenvoudige broodmaaltijd
gestart (rond 19.00uur). We sluiten af om 21.45 uur.

Kostprijs? Gratis - ook het boekje voor deelnemers wordt u vriendelijk aangeboden door de Evangelische Kerk Aalst.
Info en Inschrijving bij Renate Lamparter, Houtenkruisstraat 36, 9310 Moorsel,
053/21.40.18. Meer info over Alpha Vlaanderen: www.alphacursus.be 

Marriage Course (van Alpha)

netwerkcursus

De juiste mensen... op de juiste plaatsen... om de juiste redenen...

De praktijk van het kerkenwerk laat zien dat een kleine groep mensen vaak het meeste werk verzet. Zij zijn gemotiveerd en hebben visie. Als gevolg daarvan krijgen zij dikwijls nog meer werk toegeschoven. Maar is het verstandig om dit als vanzelfsprekend te aanvaarden?

Uit onderzoeken blijkt echter dat veel gemeenteleden graag meer betrokken willen worden en ook een actieve bijdrage willen leveren... als zij maar geholpen worden bij het vinden van de juiste plaats in het netwerk van werkzaamheden in de gemeente. 

"Netwerk" helpt de kerk om voor ieder lid een zinvolle taak te vinden. "Netwerk" helpt elke gelovige te ontdekken hoe God hen 'ontworpen' heeft en gebruikt die informatie vervolgens om een plek binnen het kerkenwerk te vinden die aansluit bij hoe God hen gemaakt heeft. Het doel van Netwerk is niet kennis vergroten. Het doel van Netwerk is zijn plaats te vinden waar men praktisch iets mag betekenen voor God en anderen.

De Netwerkcursus helpt elke gelovige te indentificeren: welke passie God op zijn of haar hart heeft gelegd, welke geestelijke gaven God iemand heeft geschonken om te kunnen inzetten en wat zijn/haar persoonlijke stijl is in de omgang met de omgeving.   

Deze drie elementen samen vormen het zogeheten bedieningsprofiel van de gelovige. Het ontdekken en benoemen van elk van de drie elementen en hun onderlinge samenhang zien is een belangrijk kenmerk van Netwerk.